Publicat de: cv04aei | martie 20, 2008

cat de prosti pot fi romanii cateodata

Uitati’va pentru inceput la acest filmulet filmat in mijlocul Clujului. Habar nu au pe ce lume traiesc. Daca astia sunt cei care reprezinta patriotismul romanesc, nu imi vine decat sa vomit si sa recunosc ca DIN PACATE sunt roman, un neam de tigani, manelisti etc.  Multumesc protagonistilor acestui video ca ne fac de cacat ori de cate ori au ocazia, si ca fac toate cele de mai sus posibile.  

Traind intr’o zona in care traiesc in paralel doua comunitati(cea maghiara si cea romana), de multe ori am fost martorul unor altercatii pe teme etnice si de cele mai multe ori din cauza adeptilor extremismului romanesc. Intotdeauna m’am ferit sa iau parte la unele evenimente cum ar fi: 1 decembrie, 15 martie, 20 august, etc.

Odata ajuns in capitala am crezut ca o sa scap de unele aspecte nu tocmai placute. Dar m’am inselat dand peste multi oameni indobitociti de ideea demodata a Romaniei Mari. Peste tot vad tot felul  de oameni szorosnyelvu („cu par pe limba”) cum is ei numiti de catre maghiari, care nu fac altceva decat sa se dea destepti din punct de vedere al originii popoarelor. De cele mai multe ori acestia nu cunosc istoria si tot ce fac in idiotenia lor este sa instige masele la ura impotriva minoritatilor.

Recent a fost ziua de 15 martie una din cele mai importante sarbatori ale maghiarilor de pretutindeni. In aceasta zi au loc foarte multe manifestari culturale, si nicidecum nu se vorbeste despre autonomia celor trei judete: Covasna, Harghita si Mures. Orbita de sovinism, presa sau o mare parte din ea a inceput sa scrie tot felul de prostii, neadevaruri, si mai ales a incurajat adunarea maselor pentru a protesta impotriva maghiarilor.

Asa ca de 15 martie in Bucuresti, Piata Universitatii a fost luata cu asalt de multimea ignoranta care nici macar nu stia impotriva a ce sa protesteze. Cuprinsi de frica enorma ca in Romania s’ar putea intampla la fel ca in Kosovo, acestia au urlat si au adresat repetate injurii pentru ceva ce nu exista. NU EXISTA NICI UN DOCUMENT pe biroul oficialilor de la UDMR care sa ateste astfel de intentie. A fost de ajuns un imbecil care sa scorneasca tot felul de lucruri neadevarate(www.kosovo.ro), pentru ca intreaga opinie publica sa fie prostita. Imi pare rau sa vad pana unde a ajuns in ultimul timp prostia omeneasca mai ales cea a romanilor. Si imi pare rau si de incidentul cu acel tanar maghiar care nu a facut altceva decat sa isi exprime dragostea pentru comunitatea lui.

Pentru cei care vorbesc sa nu adoarma, si se regasesc in ce am scris mai sus retineti un lucru: dragostea de patrie nu ar trebui exprimata de numarul ungurilor batuti pe zi, ci prin numarul acelor chistoace de tigara aruncate la cosul de gunoi si nu pe langa. Inca ceva, 15 martie este o zi inchinata revolutiei pasoptiste (din anul 1848), si nicidecum ziua nationala a Ungariei cum au scris ziarele mari din Romania, care se serbeaza pe data de 20 august.

Iar termenul de bozgor ar trebui sa va dea de gandit cand il mai folositi:

 bozgor – Bozgor, bozgori, s.m. 1. Fară casă. 2. Om fara patrie.


Răspunsuri

  1. da da da asa e… si totusi mai usor cu autonomia… asta pe partea maghiara… in rest nu am probleme ca doar convietuim in covasnica nu’i asa?

  2. //


Lasă un comentariu

Categorii